#8till5edtech

Ny teknologi för det livslånga lärandet

På konferensen EdTech lär du dig hur nya digitala verktyg och metoder kan användas för att sprida kunskap och förändring i företag och organisationer.

Några av konferensens teman:

 • Öka förändringsförmågan, skapa en lärande organisation

 • Hur påverkar AI och robotar lärandet

 • Mikrolärande

 • Nya tekniker och trender

 • Framtiden för EdTech

Målgrupp: Alla som arbetar med lärande, exempelvis HR-avdelningar, nyckelpersoner som driver förändringsarbete, och utbildningssektorn.


Stort tack till alla deltagare, partners och talare för en spännande konferens 2018.

 
 

Talare på konferensen 2018 

Klicka på bilderna för att läsa om respektive talare.

Anna Gullstrand, Grundare av Studio How  Anna Gullstrand driver bolaget Studio How där hon stöttar företag i kulturell och digital transformation. Hon är medgrundare till The Book Of Collaboration, som just nu genomför en crowdfundingkampanj för att ge ut en serie miniböcker med hands-on metodik kopplat till teamwork och livslångt lärande. Sedan examen från den progressiva skolan Hyper Island 2005 har hon haft fokus på growth mindset i sitt ledarskap, bland annat på digitalbyrån Fröjd, där hon fortfarande är delägare och styrelseledamot.

Anna Gullstrand, Grundare av Studio How

Anna Gullstrand driver bolaget Studio How där hon stöttar företag i kulturell och digital transformation. Hon är medgrundare till The Book Of Collaboration, som just nu genomför en crowdfundingkampanj för att ge ut en serie miniböcker med hands-on metodik kopplat till teamwork och livslångt lärande. Sedan examen från den progressiva skolan Hyper Island 2005 har hon haft fokus på growth mindset i sitt ledarskap, bland annat på digitalbyrån Fröjd, där hon fortfarande är delägare och styrelseledamot.

Andreas Jacobsson, Universitetslektor och docent i datavetenskap  Andreas Jacobson är universitetslektor och docent i datavetenskap. Han har även ett uppdrag som dekan vid Fakulteten för teknik och samhälle vid Malmö Universitet.

Andreas Jacobsson, Universitetslektor och docent i datavetenskap

Andreas Jacobson är universitetslektor och docent i datavetenskap. Han har även ett uppdrag som dekan vid Fakulteten för teknik och samhälle vid Malmö Universitet.

Emelie Berg, Opinionsbildare, Unionen  Emelie är ansvarig för opinionsbildningsfrågor hos Unionen Sydväst. Unionen är Sveriges största fackförbund och driver ett aktivt politiskt arbete för att kunna möta det livslånga lärandet. Emelie har expertis inom arbetsmarknadspolitiska frågor och ser partsmodellen som utgångspunkt för en demokratiskt uppbyggd arbetsmarknad. Hon har över 10 års erfarenhet av påverkarsarbete, politisk kommunikation och strategisk positionering från bland annat EU-kommissionen och Region Skåne.

Emelie Berg, Opinionsbildare, Unionen

Emelie är ansvarig för opinionsbildningsfrågor hos Unionen Sydväst. Unionen är Sveriges största fackförbund och driver ett aktivt politiskt arbete för att kunna möta det livslånga lärandet. Emelie har expertis inom arbetsmarknadspolitiska frågor och ser partsmodellen som utgångspunkt för en demokratiskt uppbyggd arbetsmarknad. Hon har över 10 års erfarenhet av påverkarsarbete, politisk kommunikation och strategisk positionering från bland annat EU-kommissionen och Region Skåne.

Mustafa Alfredji, VD och grundare, Mysocial  20-åriga Mustafa driver företaget Mysocial som arbetar med att hjälpa kreatörer på sociala medier att växa. Som 15-åring startade han sitt första företag, ett YouTube-nätverk som växte i raketfart med över 250 YouTubers som medlemmar. Själv är han en så kallad "influencer" med över 150.000 följare på YouTube, Instagram och Snapchat. Istället för att söka sig till universitetet valde Mustafa att lära sig allt han behövde online.

Mustafa Alfredji, VD och grundare, Mysocial

20-åriga Mustafa driver företaget Mysocial som arbetar med att hjälpa kreatörer på sociala medier att växa. Som 15-åring startade han sitt första företag, ett YouTube-nätverk som växte i raketfart med över 250 YouTubers som medlemmar. Själv är han en så kallad "influencer" med över 150.000 följare på YouTube, Instagram och Snapchat. Istället för att söka sig till universitetet valde Mustafa att lära sig allt han behövde online.

Carolina Ericson, VD, TicTac  Carolina Ericson är entreprenör och VD för TicTac Interactive AB och har en gedigen erfarenhet av att bygga tillväxtbolag. TicTac står nu inför en internationell expansion där fokus ligger på enkelhet och skalbarhet för att möta kundernas utmaningar. TicTac:s plattform används redan i idag i många delar av världen och efterfrågan har aldrig tidigare varit större. Passion och uthållighet är ledord för Carolina som med flera maratonlopp bakom sig nu står redo att ta sina medarbetare och kunder till nästa nivå.

Carolina Ericson, VD, TicTac

Carolina Ericson är entreprenör och VD för TicTac Interactive AB och har en gedigen erfarenhet av att bygga tillväxtbolag. TicTac står nu inför en internationell expansion där fokus ligger på enkelhet och skalbarhet för att möta kundernas utmaningar. TicTac:s plattform används redan i idag i många delar av världen och efterfrågan har aldrig tidigare varit större. Passion och uthållighet är ledord för Carolina som med flera maratonlopp bakom sig nu står redo att ta sina medarbetare och kunder till nästa nivå.

Karin Bjerde, Global Business Development Manager, Kognity  Karin är ansvarig för långsiktig global affärsutveckling på Kognity. Hon har en master i Ekonomi från Handelshögskolan i Stockholm, och har tidigare jobbat som aktiemäklare på Morgan Stanley i London. Majoriteten av hennes liv har spenderats utomlands vilket ger henne en unik förmåga att koppla ihop globala sammanhang och hon har blivit utsedd till en av världens framtida globala ledare av Goldman Sachs, samt en av Sveriges 101 Supertalanger av Veckans Affärer.

Karin Bjerde, Global Business Development Manager, Kognity

Karin är ansvarig för långsiktig global affärsutveckling på Kognity. Hon har en master i Ekonomi från Handelshögskolan i Stockholm, och har tidigare jobbat som aktiemäklare på Morgan Stanley i London. Majoriteten av hennes liv har spenderats utomlands vilket ger henne en unik förmåga att koppla ihop globala sammanhang och hon har blivit utsedd till en av världens framtida globala ledare av Goldman Sachs, samt en av Sveriges 101 Supertalanger av Veckans Affärer.

Peter Gustafson, VD, Symbal  Peter Gustafson är medgrundare till förändringskommunikationsbyrån Symbal. Han ser kommunikation och lärande som två av varandra beroende medel för att uppnå varaktig förändring. Samhällsvetare och ekonom i botten med stort intresse för psykologi, beteendevetenskap och kanske framför allt historia. Mål och drömmar driver många framåt men inte alla på samma sätt. Människors historia indikerar vem de är och vad man bör göra för att skapa motivation till förändring hos alla. Peter kommer att utgå från mottagaren av verksamhetsförändringar – människan. Högaktuellt ämne i dessa högteknologiska tider.

Peter Gustafson, VD, Symbal

Peter Gustafson är medgrundare till förändringskommunikationsbyrån Symbal. Han ser kommunikation och lärande som två av varandra beroende medel för att uppnå varaktig förändring. Samhällsvetare och ekonom i botten med stort intresse för psykologi, beteendevetenskap och kanske framför allt historia. Mål och drömmar driver många framåt men inte alla på samma sätt. Människors historia indikerar vem de är och vad man bör göra för att skapa motivation till förändring hos alla. Peter kommer att utgå från mottagaren av verksamhetsförändringar – människan. Högaktuellt ämne i dessa högteknologiska tider.

Martin Tiberg, Grundare på Invigos och projektledare på Alla kan skriva  Martin Tiberg är serieentreprenör med trippla ingenjörsexamina från MIT och KTH. Tidigare teknikchef på ABB och Ericsson. Numera EdTech-innovatör som har samlat forskare från fem nordiska universitet, 13 kommuner och partnerföretag inom FoU-projektet Alla kan skriva.

Martin Tiberg, Grundare på Invigos och projektledare på Alla kan skriva

Martin Tiberg är serieentreprenör med trippla ingenjörsexamina från MIT och KTH. Tidigare teknikchef på ABB och Ericsson. Numera EdTech-innovatör som har samlat forskare från fem nordiska universitet, 13 kommuner och partnerföretag inom FoU-projektet Alla kan skriva.

Christina Elwing, Varumärkesstrateg,  Skånetrafiken  Christina Elwing är varumärkesstrateg på Skånetrafiken och har mer än 20 års erfarenhet av strategisk varumärkesutveckling och kommunikation inom olika branscher, både i Sverige och internationellt. Christina brinner för att med utgångspunkt i Skånetrafikens nya varumärkesplattform bidra till ökad kundnöjdhet, ökade marknadsandelar och ett levande och mer hållbart Skåne.

Christina Elwing, Varumärkesstrateg,
Skånetrafiken

Christina Elwing är varumärkesstrateg på Skånetrafiken och har mer än 20 års erfarenhet av strategisk varumärkesutveckling och kommunikation inom olika branscher, både i Sverige och internationellt. Christina brinner för att med utgångspunkt i Skånetrafikens nya varumärkesplattform bidra till ökad kundnöjdhet, ökade marknadsandelar och ett levande och mer hållbart Skåne.

Niclas Melin, Klusterledare, Edtech Southeast Sweden  Niclas Melin driver samverkansklustret Edtech Southeast Sweden som verkar för digitalisering av utbildning och lärande. Ett innovationssystem där användare, företag och akademi samskapar nya edtechlösningar. Niclas brinner för att skapa möten mellan människor där nya möjligheter kan identifieras och nya former av ömsesidigt intressant samverkan skapas. Han har över 20 års erfarenhet från internationellt arbete inom marknadsföring, affärsutveckling och produktutveckling av komplexa IT lösningar.

Niclas Melin, Klusterledare, Edtech Southeast Sweden

Niclas Melin driver samverkansklustret Edtech Southeast Sweden som verkar för digitalisering av utbildning och lärande. Ett innovationssystem där användare, företag och akademi samskapar nya edtechlösningar. Niclas brinner för att skapa möten mellan människor där nya möjligheter kan identifieras och nya former av ömsesidigt intressant samverkan skapas. Han har över 20 års erfarenhet från internationellt arbete inom marknadsföring, affärsutveckling och produktutveckling av komplexa IT lösningar.

Charlotta Alegria Ursing, VD, Minc  Charlotta Alegria Ursing är VD på startuphuset Minc i Malmö. Hon har spenderat de senaste 20 åren med att bygga ägarledda bolag i Stockholm, framförallt inom IT och tech. Charlotta lämnade Stockholm för några år sedan för att istället bygga startup-Malmö. Hon ledde först regionens insatser för Next Step Startup som etablerades för att skapa nya bolag av den kompetens som lämnade efter skarpa nedskärningar på Sony Mobile i Lund, något som resulterade i ca 40 nya startups. Sedan åtta månader tillbaka är hon VD på Minc, startuphuset där flertalet framgångsrika edtech-startups suttit.

Charlotta Alegria Ursing, VD, Minc

Charlotta Alegria Ursing är VD på startuphuset Minc i Malmö. Hon har spenderat de senaste 20 åren med att bygga ägarledda bolag i Stockholm, framförallt inom IT och tech. Charlotta lämnade Stockholm för några år sedan för att istället bygga startup-Malmö. Hon ledde först regionens insatser för Next Step Startup som etablerades för att skapa nya bolag av den kompetens som lämnade efter skarpa nedskärningar på Sony Mobile i Lund, något som resulterade i ca 40 nya startups. Sedan åtta månader tillbaka är hon VD på Minc, startuphuset där flertalet framgångsrika edtech-startups suttit.

 
Emma Leijnse, moderator för konferensen

Emma Leijnse, moderator för konferensen

Bengt Arvidson, moderator för konferensen

Bengt Arvidson, moderator för konferensen

 
 
 

Partners

 
 

Tictac Interactive implementerar digital kunskapsöverföring som utvecklar kundens affär
och verksamhet. Deras digitala plattform distribuerar kunskap och mäter resultat.