Ikon-8till5-FramtidensKompetens.jpg
 
 

Rekryterad - vad händer sen?

#8till5kompetens
 

Digitalisering, globalisering, generationsskiften och förändringar på arbetsmarknaden gör det svårare att rusta organisationen med rätt kompetens för framtiden. Samtidigt är kompetensförsörjning en av de viktigaste framgångsfaktorerna. Onboarding, kompetensutveckling, motivation och ledarskap är nyckelord i årets program, och tillsammans diskuterar vi engagemang i organisationer och företag. 

Konferensen riktar sig till HR-avdelningar, rekryterande chefer och andra som arbetar praktiskt eller strategiskt med kompetensförsörjning. Du får ta del av kunskap och best practices, och kan knyta kontakter med andra som står inför samma utmaningar som du.

Programpunkter presenteras här allt eftersom de fastställs. Så länge kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev längre ner på sidan så missar du ingen viktig information. 


Heldagsutbildning

Som en förlängning av konferensen erbjuds heldagsutbildningen “Så arbetar du strategiskt inom mångfald, inkludering och tillhörighet“. 23 november i Malmö. Boka både konferens och utbildning och få 15% rabatt. Mer information finns längre ner på sidan.

 

Just nu: Early bird-pris

 

Talare

Klicka på bilden för att läsa om respektive talare. Fler talare och programpunkter presenteras inom kort.

 
 Peter Hellgren Vd, Consid  Peter är Årets vd 2016 och vd för det flerfaldiga Super- och Gasellföretaget Consid. Bolagsresan började i en tvårumslägenhet i Vetlanda i slutet av år 2000. Sedan dess har Consid vuxit till sina dagens 700 anställda fördelade på 16 kontor runtom i landet. Detta tack vare en stark förmåga att skapa och bibehålla goda kundrelationer och att stort fokus ligger på att bygga ett starkt varumärke och sätta personalen i första rummet.

Peter Hellgren
Vd, Consid

Peter är Årets vd 2016 och vd för det flerfaldiga Super- och Gasellföretaget Consid. Bolagsresan började i en tvårumslägenhet i Vetlanda i slutet av år 2000. Sedan dess har Consid vuxit till sina dagens 700 anställda fördelade på 16 kontor runtom i landet. Detta tack vare en stark förmåga att skapa och bibehålla goda kundrelationer och att stort fokus ligger på att bygga ett starkt varumärke och sätta personalen i första rummet.

 Trine Grönlund  Vd, Innergi Labbet Trine  är en passionerad och driven världsmedborgare som bl.a bott och jobbat i New York inom IT- och reklambranschen. Idag är hon vd för det egna bolaget Innergi Labbet som arbetar med mental hållbarhet i högpresterande verksamheter. Hon är en eftertraktad och uppskattad föreläsare, moderator och företagskonsult på bägge sidor om sundet samt initiaitivtagare till "Innergi i Lund" - ett tvåårigt program som ska inspirera ledare och medarbetare i Lund till en roligare och mer mentalt hållbar vardag.

Trine Grönlund
Vd, Innergi Labbet

Trine är en passionerad och driven världsmedborgare som bl.a bott och jobbat i New York inom IT- och reklambranschen. Idag är hon vd för det egna bolaget Innergi Labbet som arbetar med mental hållbarhet i högpresterande verksamheter. Hon är en eftertraktad och uppskattad föreläsare, moderator och företagskonsult på bägge sidor om sundet samt initiaitivtagare till "Innergi i Lund" - ett tvåårigt program som ska inspirera ledare och medarbetare i Lund till en roligare och mer mentalt hållbar vardag.

 Louise Dolck Strömberg HR-direktör, Axis Sverige Louise arbetar sedan 4 år tillbaka på Axis där hon är med om en fantastisk tillväxtresa med kultur och värderingar som kompass. Louise har mångårig erfarenhet från bland annat Baxter och E.ON.

Louise Dolck Strömberg
HR-direktör, Axis Sverige

Louise arbetar sedan 4 år tillbaka på Axis där hon är med om en fantastisk tillväxtresa med kultur och värderingar som kompass. Louise har mångårig erfarenhet från bland annat Baxter och E.ON.

 Kate Plaskonis  Marknadschef, MINE Kate jobbar med utvärdering, strategiutveckling och rådgivning till företag som vill expandera med hjälp av kulturell intelligens och hållbar utveckling. Som marknadschef på MINE skapar Kate mötesplatser för näringslivet, offentlig, idéburen sektor och kompetens från hela världen, genom föreläsningar, workshops, nätverk och utbildningar. Kate har en gedigen erfarenhet med affärsutveckling, marknadsstrategi och relationsmarknadsföring med fokus på Employer branding och diversity. Hon är verksam i ett antal EU-projekt som syftar till att få arbetsgivare att ta tillvara på obegränsade möjligheter med mångkulturellt samhälle.

Kate Plaskonis
Marknadschef, MINE

Kate jobbar med utvärdering, strategiutveckling och rådgivning till företag som vill expandera med hjälp av kulturell intelligens och hållbar utveckling. Som marknadschef på MINE skapar Kate mötesplatser för näringslivet, offentlig, idéburen sektor och kompetens från hela världen, genom föreläsningar, workshops, nätverk och utbildningar. Kate har en gedigen erfarenhet med affärsutveckling, marknadsstrategi och relationsmarknadsföring med fokus på Employer branding och diversity. Hon är verksam i ett antal EU-projekt som syftar till att få arbetsgivare att ta tillvara på obegränsade möjligheter med mångkulturellt samhälle.

 Mikael Norberg Serieentreprenör och huvudägare, Moxietech Group  Work and Passion AB , dotterbolag till Moxietech Group, grundades 2015 och är ett renodlat HR-Tech bolag som huvudsakligen erbjuder digitala tjänster för HR-branschen.  MoxieTech Group är en koncern som varje år tillsätter över 1 800 jobb, som dagligen har ca. 750 konsulter ute på uppdrag samt har vårdgivaransvaret för cirka 23 000 elever.

Mikael Norberg
Serieentreprenör och huvudägare, Moxietech Group

Work and Passion AB, dotterbolag till Moxietech Group, grundades 2015 och är ett renodlat HR-Tech bolag som huvudsakligen erbjuder digitala tjänster för HR-branschen.

MoxieTech Group är en koncern som varje år tillsätter över 1 800 jobb, som dagligen har ca. 750 konsulter ute på uppdrag samt har vårdgivaransvaret för cirka 23 000 elever.

 Suzanna Malmgren Personalchef, Heimstaden Suzanna har varit personalchef på Heimstaden sedan år 2017, hon kom då från rollen som Partner hos Alumni och Impact Executives där hon under 11 år jobbat med chefsrekrytering och organisationsutveckling. Tidigare har Suzanna arbetat som Managementkonsult hos Andersen Consulting (idag Accenture) samt som Affärsutvecklare och Projektledare inom e-learning hos Academedia. Suzanna är Civ. Ekonom från Uppsala Universitet.

Suzanna Malmgren
Personalchef, Heimstaden

Suzanna har varit personalchef på Heimstaden sedan år 2017, hon kom då från rollen som Partner hos Alumni och Impact Executives där hon under 11 år jobbat med chefsrekrytering och organisationsutveckling. Tidigare har Suzanna arbetat som Managementkonsult hos Andersen Consulting (idag Accenture) samt som Affärsutvecklare och Projektledare inom e-learning hos Academedia. Suzanna är Civ. Ekonom från Uppsala Universitet.

 Ronny Siggelin Koncernchef, Moxietech Group  Work and Passion AB , dotterbolag till Moxietech Group, grundades 2015 och är ett renodlat HR-Tech bolag som huvudsakligen erbjuder digitala tjänster för HR-branschen.  MoxieTech Group är en koncern som varje år tillsätter över 1 800 jobb, som dagligen har ca. 750 konsulter ute på uppdrag samt har vårdgivaransvaret för cirka 23 000 elever.

Ronny Siggelin
Koncernchef, Moxietech Group

Work and Passion AB, dotterbolag till Moxietech Group, grundades 2015 och är ett renodlat HR-Tech bolag som huvudsakligen erbjuder digitala tjänster för HR-branschen.

MoxieTech Group är en koncern som varje år tillsätter över 1 800 jobb, som dagligen har ca. 750 konsulter ute på uppdrag samt har vårdgivaransvaret för cirka 23 000 elever.

 Karin Liliedahl  Moderator för dagen

Karin Liliedahl

Moderator för dagen

 

Heldagsutbildning:

Så arbetar du strategiskt inom
mångfald, inkludering och tillhörighet

23 november 2018, Malmö
Mer information om lokal kommer inom kort

 

Fler företag ser värdet i att arbeta strategiskt med mångfald, inkludering och tillhörighet - och det blir en allt viktigare del i hållbarhetsarbetet. Denna utbildning ger dig konkreta verktyg för att din verksamhet ska kunna arbeta med mångfaldsarbetet på samtliga nivåer och därmed bli en attraktivare arbetsgivare och affärspartner. Detta gör vi bland annat genom aktiva workshops, fördjupade diskussioner samt reflektioner utifrån konkreta case. Du får metoder, tillvägagångssätt och praktiska tillämpningar för att skapa en inkluderande miljö som genomsyrar hela organisationen.


Utbildningen ger dig:
✓ Metoder för hur mångfald, inkludering och tillhörighet kan användas i praktiken
✓ Verktyg och strategier för att utveckla arbetet inom verksamheten
✓ Lösningar på gemensamma hinder, utmaningar och behov

Utbildningen riktar sig till:
- HR-strateger och HR-chefer
- Hållbarhetsstrateger och hållbarhetschefer
- VD och ledning

 

Kursledare

 Katarina Skalare Katarina har mångårig erfarenhet av framgångsrikt och värdeskapande strategiskt och operativt mångfalds- och hållbarhetsarbete från flera sektorer, företag och offenligt ägda organisationer. Bland annat som anställd i Astra Zeneca, E.ON och Kraftringen samt som konsult. Katarina är även en van utbildare och workshopledare.

Katarina Skalare
Katarina har mångårig erfarenhet av framgångsrikt och värdeskapande strategiskt och operativt mångfalds- och hållbarhetsarbete från flera sektorer, företag och offenligt ägda organisationer. Bland annat som anställd i Astra Zeneca, E.ON och Kraftringen samt som konsult. Katarina är även en van utbildare och workshopledare.

 Louise Dolck Strömberg Louise är HR-direktör på Axis Sverige där hon arbetar sedan 4 år tillbaka. Hon är med om en fantastisk tillväxtresa med kultur och värderingar som kompass. Louise har mångårig erfarenhet från bland annat Baxter och E.ON.

Louise Dolck Strömberg
Louise är HR-direktör på Axis Sverige där hon arbetar sedan 4 år tillbaka. Hon är med om en fantastisk tillväxtresa med kultur och värderingar som kompass. Louise har mångårig erfarenhet från bland annat Baxter och E.ON.

 
 

 

Följ upptakten till konferensen

 

Nyfiken på Framtidens kompetens 2017? 


 

Hitta till konferensen

Studio (hemsida)
Nordenskiöldsgatan 24, Malmö

Tåg, buss eller flyg?
Ta Öresundståg eller Pågatåg till Malmö Central. Gå upp mot Anna Lindhs plats och promenera sedan ca. 5 minuter till Studio. Stadsbuss 3 och 5 stannar utanför, gå av vid hållplats Orkanen.

Kör du bil?
Det finns flera parkeringsmöjligheter nära Studio, till exempel längs med Beijerskajen eller i p-hus Trollhättan med entré från Anckargripsgatan.

 

studio.jpg
 
 
 
 
Redigerad(1) kopia.jpg

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig!

Kristina Landeström, projektledare
kristina.landestrom@hdsydsvenskan.se
076-545 62 65