Ikon-8till5-FramtidensKompetens.jpg
 
 

Rekryterad - vad händer sen?

#8till5kompetens
 

Digitalisering, globalisering, generationsskiften och förändringar på arbetsmarknaden gör det svårare att rusta organisationen med rätt kompetens för framtiden. Samtidigt är kompetensförsörjning en av de viktigaste framgångsfaktorerna. Onboarding, kompetensutveckling, motivation och ledarskap är nyckelord i årets program, och tillsammans diskuterar vi engagemang i organisationer och företag. 

Konferensen riktar sig till HR-avdelningar, rekryterande chefer och andra som arbetar praktiskt eller strategiskt med kompetensförsörjning. Du får ta del av kunskap och best practices, och kan knyta kontakter med andra som står inför samma utmaningar som du.

Programpunkter presenteras här allt eftersom de fastställs. Så länge kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev längre ner på sidan så missar du ingen viktig information. 

 

 
Program_FramKomp.png
 
 
 

Talare

Klicka på bilden för att läsa om respektive talare.

 
 Peter Hellgren Vd, Consid  Peter är Årets vd 2016 och vd för det flerfaldiga Super- och Gasellföretaget Consid. Bolagsresan började i en tvårumslägenhet i Vetlanda i slutet av år 2000. Sedan dess har Consid vuxit till sina dagens 700 anställda fördelade på 16 kontor runtom i landet. Detta tack vare en stark förmåga att skapa och bibehålla goda kundrelationer och att stort fokus ligger på att bygga ett starkt varumärke och sätta personalen i första rummet.

Peter Hellgren
Vd, Consid

Peter är Årets vd 2016 och vd för det flerfaldiga Super- och Gasellföretaget Consid. Bolagsresan började i en tvårumslägenhet i Vetlanda i slutet av år 2000. Sedan dess har Consid vuxit till sina dagens 700 anställda fördelade på 16 kontor runtom i landet. Detta tack vare en stark förmåga att skapa och bibehålla goda kundrelationer och att stort fokus ligger på att bygga ett starkt varumärke och sätta personalen i första rummet.

 Trine Grönlund  Vd, Innergi Labbet Trine  är en passionerad och driven världsmedborgare som bl.a bott och jobbat i New York inom IT- och reklambranschen. Idag är hon vd för det egna bolaget Innergi Labbet som arbetar med mental hållbarhet i högpresterande verksamheter. Hon är en eftertraktad och uppskattad föreläsare, moderator och företagskonsult på bägge sidor om sundet samt initiaitivtagare till "Innergi i Lund" - ett tvåårigt program som ska inspirera ledare och medarbetare i Lund till en roligare och mer mentalt hållbar vardag.

Trine Grönlund
Vd, Innergi Labbet

Trine är en passionerad och driven världsmedborgare som bl.a bott och jobbat i New York inom IT- och reklambranschen. Idag är hon vd för det egna bolaget Innergi Labbet som arbetar med mental hållbarhet i högpresterande verksamheter. Hon är en eftertraktad och uppskattad föreläsare, moderator och företagskonsult på bägge sidor om sundet samt initiaitivtagare till "Innergi i Lund" - ett tvåårigt program som ska inspirera ledare och medarbetare i Lund till en roligare och mer mentalt hållbar vardag.

 Fredrik Höök Vice President, Knowit Insight Fredrik har varit med och byggt Knowit Insight från 120 medarbetare till 320 medarbetare på 5 år. Han har även hjälpt många kunder i deras transformationer och skapa ett ledarskap som också agerar förebilder i dessa. Fredrik har under sin yrkesverksamma liv drivit upp flera olika konsultverksamheter, varvat med HR-chefs jobb. Han brinner för ledarskap och hur man integrerar strukturella förändringar med produktiva beteenden.

Fredrik Höök
Vice President, Knowit Insight

Fredrik har varit med och byggt Knowit Insight från 120 medarbetare till 320 medarbetare på 5 år. Han har även hjälpt många kunder i deras transformationer och skapa ett ledarskap som också agerar förebilder i dessa. Fredrik har under sin yrkesverksamma liv drivit upp flera olika konsultverksamheter, varvat med HR-chefs jobb. Han brinner för ledarskap och hur man integrerar strukturella förändringar med produktiva beteenden.

 Louise Dolck Strömberg HR-direktör, Axis Sverige Louise arbetar sedan 4 år tillbaka på Axis där hon är med om en fantastisk tillväxtresa med kultur och värderingar som kompass. Louise har mångårig erfarenhet från bland annat Baxter och E.ON.

Louise Dolck Strömberg
HR-direktör, Axis Sverige

Louise arbetar sedan 4 år tillbaka på Axis där hon är med om en fantastisk tillväxtresa med kultur och värderingar som kompass. Louise har mångårig erfarenhet från bland annat Baxter och E.ON.

 Kate Plaskonis  Marknadschef, MINE Kate jobbar med utvärdering, strategiutveckling och rådgivning till företag som vill expandera med hjälp av kulturell intelligens och hållbar utveckling. Som marknadschef på MINE skapar Kate mötesplatser för näringslivet, offentlig, idéburen sektor och kompetens från hela världen, genom föreläsningar, workshops, nätverk och utbildningar. Kate har en gedigen erfarenhet med affärsutveckling, marknadsstrategi och relationsmarknadsföring med fokus på Employer branding och diversity. Hon är verksam i ett antal EU-projekt som syftar till att få arbetsgivare att ta tillvara på obegränsade möjligheter med mångkulturellt samhälle.

Kate Plaskonis
Marknadschef, MINE

Kate jobbar med utvärdering, strategiutveckling och rådgivning till företag som vill expandera med hjälp av kulturell intelligens och hållbar utveckling. Som marknadschef på MINE skapar Kate mötesplatser för näringslivet, offentlig, idéburen sektor och kompetens från hela världen, genom föreläsningar, workshops, nätverk och utbildningar. Kate har en gedigen erfarenhet med affärsutveckling, marknadsstrategi och relationsmarknadsföring med fokus på Employer branding och diversity. Hon är verksam i ett antal EU-projekt som syftar till att få arbetsgivare att ta tillvara på obegränsade möjligheter med mångkulturellt samhälle.

 Carina Centrén Regionschef, Svenskt näringsliv Carina arbetar för att öka förståelsen för företagens verklighet och för att de ska ha bästa möjliga villkor för att verka och skapa tillväxt. Ett arbete som tar avstamp i dialog med företagare och politiker och med målet att bredda intressegemenskap kring värdet av företagande.

Carina Centrén
Regionschef, Svenskt näringsliv

Carina arbetar för att öka förståelsen för företagens verklighet och för att de ska ha bästa möjliga villkor för att verka och skapa tillväxt. Ett arbete som tar avstamp i dialog med företagare och politiker och med målet att bredda intressegemenskap kring värdet av företagande.

 Martina Zetterkvist  VD, Work and Passion Martina är kommunikationsexpert, VD och wapparen som precis landat sitt drömjobb. Innan hon började på Work and Passion har hon varit chef på PR-byrå och kommunikationsansvarig på stora internationella företag som MTV, Canal Digital och spelutgivaren Activision.

Martina Zetterkvist
VD, Work and Passion

Martina är kommunikationsexpert, VD och wapparen som precis landat sitt drömjobb. Innan hon började på Work and Passion har hon varit chef på PR-byrå och kommunikationsansvarig på stora internationella företag som MTV, Canal Digital och spelutgivaren Activision.

 Suzanna Malmgren Personalchef, Heimstaden Suzanna har varit personalchef på Heimstaden sedan år 2017, hon kom då från rollen som Partner hos Alumni och Impact Executives där hon under 11 år jobbat med chefsrekrytering och organisationsutveckling. Tidigare har Suzanna arbetat som Managementkonsult hos Andersen Consulting (idag Accenture) samt som Affärsutvecklare och Projektledare inom e-learning hos Academedia. Suzanna är Civ. Ekonom från Uppsala Universitet.

Suzanna Malmgren
Personalchef, Heimstaden

Suzanna har varit personalchef på Heimstaden sedan år 2017, hon kom då från rollen som Partner hos Alumni och Impact Executives där hon under 11 år jobbat med chefsrekrytering och organisationsutveckling. Tidigare har Suzanna arbetat som Managementkonsult hos Andersen Consulting (idag Accenture) samt som Affärsutvecklare och Projektledare inom e-learning hos Academedia. Suzanna är Civ. Ekonom från Uppsala Universitet.

 Sara Klingenborg HR Manager, ÅF Sara arbetar sedan drygt 3 år tillbaka som HR Manager på ÅF Digital Solutions. ÅF har de senaste åren genomfört en genomgripande HR transformation med de anställda i fokus. Med mer än 10 000 anställda och med höga tillväxtmål ställs stora krav på strategi och processer för att lyckas attrahera, rekrytera och behålla marknadens talangfulla ingenjörer. Sara har en mångårig erfarenhet inom HR och rekrytering från kompetensintensiva bolag som Microsoft, Accenture, Eniro och ÅF.

Sara Klingenborg
HR Manager, ÅF

Sara arbetar sedan drygt 3 år tillbaka som HR Manager på ÅF Digital Solutions. ÅF har de senaste åren genomfört en genomgripande HR transformation med de anställda i fokus. Med mer än 10 000 anställda och med höga tillväxtmål ställs stora krav på strategi och processer för att lyckas attrahera, rekrytera och behålla marknadens talangfulla ingenjörer. Sara har en mångårig erfarenhet inom HR och rekrytering från kompetensintensiva bolag som Microsoft, Accenture, Eniro och ÅF.

 Ronny Siggelin Koncernchef, Moxietech Group  Work and Passion AB , dotterbolag till Moxietech Group, grundades 2015 och är ett renodlat HR-Tech bolag som huvudsakligen erbjuder digitala tjänster för HR-branschen.  MoxieTech Group är en koncern som varje år tillsätter över 1 800 jobb, som dagligen har ca. 750 konsulter ute på uppdrag samt har vårdgivaransvaret för cirka 23 000 elever.

Ronny Siggelin
Koncernchef, Moxietech Group

Work and Passion AB, dotterbolag till Moxietech Group, grundades 2015 och är ett renodlat HR-Tech bolag som huvudsakligen erbjuder digitala tjänster för HR-branschen.

MoxieTech Group är en koncern som varje år tillsätter över 1 800 jobb, som dagligen har ca. 750 konsulter ute på uppdrag samt har vårdgivaransvaret för cirka 23 000 elever.

 Evalotta Elnertz Managementkonsult, Knowit Insight Evalotta är en driven ledare med stor erfarenhet av förändringsarbete och verksamhetsutveckling i komplexa organisationer där kraven på digitalisering är höga och förutsättningarna utmanande. Med bland annat mer än 15 års erfarenhet av olika ledningsuppdrag i kommun och landsting i bagaget arbetar hon nu på Knowit Insight med att utveckla andra att leda och driva verksamheter i förändring.

Evalotta Elnertz Managementkonsult, Knowit Insight

Evalotta är en driven ledare med stor erfarenhet av förändringsarbete och verksamhetsutveckling i komplexa organisationer där kraven på digitalisering är höga och förutsättningarna utmanande. Med bland annat mer än 15 års erfarenhet av olika ledningsuppdrag i kommun och landsting i bagaget arbetar hon nu på Knowit Insight med att utveckla andra att leda och driva verksamheter i förändring.

 Karin Liliedahl Affärsutvecklare, Bonnier News Next Moderator för dagen

Karin Liliedahl
Affärsutvecklare, Bonnier News Next

Moderator för dagen

 

 

Partners

 
 
 
 
 
 
 

 
 

Följ upptakten till konferensen

 

Nyfiken på Framtidens kompetens 2017? 


 

Hitta till konferensen

Studio (hemsida)
Nordenskiöldsgatan 24, Malmö

Tåg, buss eller flyg?
Ta Öresundståg eller Pågatåg till Malmö Central. Gå upp mot Anna Lindhs plats och promenera sedan ca. 5 minuter till Studio. Stadsbuss 3 och 5 stannar utanför, gå av vid hållplats Orkanen.

Kör du bil?
Det finns flera parkeringsmöjligheter nära Studio, till exempel längs med Beijerskajen eller i p-hus Trollhättan med entré från Anckargripsgatan.

 

studio.jpg
 
 
 
 
Redigerad(1) kopia.jpg

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig!

Kristina Landeström, projektledare
kristina.landestrom@hdsydsvenskan.se
076-545 62 65