Programmet för EdTech 2018


Tillbaka till förstasidan


08.30 - 09.00

Registrering, kaffe och frukost


09.00 - 10.25

emma leijnse.jpg

Inledning

Moderator Emma Leijnse hälsar välkommen och berättar om dagen.
 

 


 

Johan Jörgensen.jpg

Lära för att förändra – förändra för att lära

Peter Gustafson, VD och medgrundare, Symbal

Peter delar med sig av tankar och idéer om vad som krävs för att lära nytt och omvandla detta i handling. Varför är det ibland så svårt att omsätta nya insikter och teknik i praktiken? Hur gör man för att öka på den organisatoriska förändringsförmågan och bli en lärande organisation?

 

Anna_Gullstrand_Studio_How_highres.jpg

Vad behöver vi lära oss egentligen, nu när robotar finns?

Anna Gullstrand, grundare av Studio How

Anna driver bolaget Studio How som stöttar företag i digital transformation. Hon menar att digitaliseringen har inneburit ett paradigmskifte gällande kunskapens tillgänglighet och genomslag - dessutom gör robotar vissa uppgifter effektivare än oss människor. Anna berättar hur vi kan förlösa kraft och kreativitet genom dagligt lärande.  

Läs en intervju med Anna här. 

 

BeFunky Collage.jpg

Universitetets roll i framtidens näringsliv

Ett samtal tillsammans med Emelie Berg, opinionsbildare på Unionen, Andreas Jacobsson, dekan/ universitetslektor på Malmö Universitet, Charlotta Alegria Ursing, VD på Minc och Anna Gullstrand, grundare av Studio How.

Under panelsamtalet kommer vi använda verktyget Speakly för frågor. Speakly är ett web-verktyg för att öka interaktionen under föreläsningar, paneldiskussioner och större möten. Idén bygger på att minska avståndet mellan den som föreläser och människorna som sitter i publiken.


10.25 - 10.45

Paus


10.45 - 12.00

Workshop: Vilka utmaningar har du för att skapa lärande i din organisation?

Vi förändrar våra arbetsliv, vår kommunikation, våra tjänster och vårt lärande - hur ser processen egentligen ut? Vi vet att vi är många med utmaningar och funderingar kring hur vi bygger organisationer som erbjuder lösningar för kompetensutveckling och ny kunskap till medarbetare.

Genom en workshop diskuterar vi utmaningar, erfarenheter och möjligheter samt lösningar på de olika frågor vi tillsammans lägger på bordet. Materialet sammanställs sedan så att du kan få med dig tankarna och idéerna från workshopen hem. Formatet för workshopen kallas Solution-room och är ett väl beprövat verktyg för att tillsammans hitta lösningar på gemensamma utmaningar.


12.00 - 13.15

Lunch


13.15 - 14.45

Christina Elwing-2.jpg

Mikrolärande för värdegrundsarbete

Christina Elwing, Varumärkesstrateg, Skånetrafiken

Skånetrafiken är en central samhällsaktör och tillväxtmotor i utvecklingen av Öresundsregionen och levererade 165 000 000 resor under 2017. Skånetrafiken vill göra skillnad i skåningarnas vardag och pratar hellre om resenärer än om bussar och tåg. Varumärket som kunderna möter är Skånetrafiken och stor vikt läggs vid att alla som representerar varumärket delar samma grundsyn och har ett bemötande som utgår från Skånetrafikens värderingar och det som varumärket står för. Utmaningen är att de allra flesta av de 6 000 personer som representerar varumärket har sin anställning i något av de trafikföretag som, på Skånetrafikens uppdrag, dagligen möter kunderna.

Läs en intervju med Christina här. 
 

KARIN_BJERDE-360x360.jpg

Hur man bygger ett EdTech-bolag med global påverkan

Karin Bjerde, Global Business Development Manager, Kognity

Karin berättar om Kognitys resa och delar med sig av vad de läst sig av att växa globalt inom skolväsendet. Utifrån ett "insider-perspektiv" ger hon även tips om hur bolag och skolor som köper EdTech-tjänster kan arbeta och ställa krav på leverantören. Kognity är ett av Sveriges snabbast växande EdTech-företag som producerar intelligenta digitala läroböcker som är interaktiva och visar elever dess styrkor och svagheter, samt ger läraren datan som behövs för att individanpassa sitt lärande. Sedan starten 2015 har Kognity vuxit till att finnas i över 70 länder och företagets vision är att genom teknologi radikalt förbättra utbildning för världens 1.5 miljarder elever.

 

Martin Tiberg.jpg

Konkurrensfördelar i skrift - Inspiration och vägledning till en välskriven text

Martin Tiberg, grundare Invigos och projektetledare Alla kan skriva

Boosta försäljningen, förtydliga supporten och engagera medarbetarna. Vinn stora konkurrensfördelar med ett digitalt verktyg som inte bara utvecklar dina texter utan även din motivation och förmåga att skriva.


 


14.45 - 15.05

Paus


15.05 - 16.00

Niclas Melinl.jpg

Gränsöverskridande samverkan för att möta nya lärandebehov

Niclas Melin, Klusterledare, Edtech Southeast Sweden, NetPort Science Park AB

För ett år sedan lanserades klustret Edtech Southeast Sweden. Vilka konkreta erfarenheter finns efter första året? Hur skapar man ett innovationssystem där användare, företag och akademi samskapar nya edtechlösningar? Går det att hitta gemensamma drivkrafter och värden?

 

Mustafa Alfredji.jpg

Ett samtal med Mustafa Alfredji

Mustafa Altredji, VD och grundare, Mysocial

Mustafa valde bort studier på universitetet och har istället lärt sig det mesta genom YouTube, han startade sitt första egna företag när han var 15 år och driver nu det framgångrika kommunikationsföretaget Mysocial.
 

 

Carolina Ericson.jpg

EdTech i framtiden: Vilka trender och spaningar ser vi?

Carolina Ericson, VD, TicTac Interactive AB
 

 

Sammanfattning

Moderatorerna Emma Leijnse och Bengt Arvidson sammanfattar dagen. 


16.00 - 17.00

Avsluta konferensen med att nätverka med dina branschkollegor!